Φόρτιση μπαταρίας

Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και προσπαθούμε να βάλουμε μπρος. Ανακαλύπτουμε ότι η μπαταρία “πέθανε” πιθανόν επειδή ξεχάστηκε κάτι αναμμένο. Δεν υπάρχει λόγος πανικού , το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα δεύτερο αυτοκίνητο (κάποιος περαστικός ή γείτονας θα μπορούσε να εξυπηρετήσει) , δύο καλώδια και λίγες βασικές γνώσεις.

Οι πιο συχνές περιπτώσεις είναι να έχει μείνει αναμμένο κάποιο φως ή να έχουν ξεχαστεί ανοιχτά τα αλάρμ ή το ηχοσύστημα με συνέπεια να αποφορτιστεί η μπαταρία και να ακινητοποιηθεί το αμάξι.

Η λύση για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, είναι να προμηθευτούμε από κάποιο κατάστημα ένα σετ κατάλληλων καλωδίων που πρέπει πάντοτε να έχουμε μαζί μας. Το μόνο που δε σας χρειάζεται είναι ο εκνευρισμός και η απογοήτευση, καθώς πάντα υπάρχουν λύσεις. Ακόμα και καλώδια να μην έχουμε, ρωτάμε κάποιον κοντά στο ακινητοποιημένο όχημα μήπως έχει αυτός.

Πώς όμως χρησιμοποιούμε τα καλώδια;


φορτιση μπαταριας1.
Τοποθετούμε το ένα αυτοκίνητο κοντά στο άλλο, έτσι ώστε οι μπαταρίες να έχουν τη μικρότερη δυνατή απόσταση μεταξύ τους. Το αυτοκίνητο με τη φορτισμένη μπαταρία θα πρέπει να έχει τον κινητήρα του σε λειτουργία.

 

 

 

 

 

φορτιση μπαταριας2. Τοποθετούμε το ένα “κροκοδειλάκι” του κόκκινου καλωδίου στο θετικό πόλο της γεμάτης μπαταρίας και την άλλη άκρη του ίδιου καλωδίου στο θετικό πόλο της άδειας μπαταρίας.

 

 

 

 

 

φορτιση μπαταριας3. Ανάλογα, τοποθετούμε τη δαγκάνα του μαύρου καλωδίου στον αρνητικό πόλο, πρώτα της γεμάτης μπαταρίας και στη συνέχεια της άδειας.

 

 

 

 

 

φορτιση μπαταριας4. Θέτουμε σε λειτουργία το αυτοκίνητο με την άδεια μπαταρία, γυρνώντας το κλειδί στη μίζα. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να πάρει αμέσως εμπρός.