Υγιεινή ατμόσφαιρα στο αυτοκίνητο

Πολλοί από εμάς περνάμε πολλές ώρες κάθε μέρα μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Καλό θα είναι όμως να γνωρίζουμε, ότι η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με την εικόνα που επικρατεί στο σπίτι στο οποίο διαμένουμε. Η ατμόσφαιρα είναι η βασική αιτία εξαιτίας της οποίας μαζεύονται μεγάλες ποσότητες σκόνης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.

 

καθαρισμος αυτικινήτου1. Καθαρισμός αεραγωγών κλιματιστικού
Με τον καιρό μαζεύεται σκόνη, αλλά και δημιουργούνται μύκητες στους αεραγωγούς του κλιματιστικού μας. Τη σκόνη ανάμεσα στις γρίλιες μπορούμε να την απομακρύνουμε με ένα πινέλο, ενώ για την πλήρη απολύμανση του συστήματος από τις βλαβερούς μικροοργανισμούς χρησιμοποιούμε κατάλληλα καθαριστικά σπρέι.

 

 

 

καθαρισμος αυτοκινητου2. Αντικατάσταση φίλτρου γύρης
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν κατάλληλο φίλτρο στο κλιματιστικό τους, το οποίο συγκρατεί τη γύρη που εισέρχεται από το περιβάλλον. Κάθε δύο χρόνια καλό θα είναι να το αντικαθιστούμε, μιας και τα σωματίδια θα έχουν βουλώσει τους πόρους του, με αποτέλεσμα να μη φιλτράρεται καθόλου ο εξωτερικός αέρας.

 

 

 

καθαρισμος αυτοκινητου3. Καθαρισμός μοκέτας
Σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να πλένουμε τις μοκέτες τις οποίες λερώνουμε καθημερινά. Καλό θα είναι, κατά τη διάρκεια της πλύσης, να χρησιμοποιούμε μια σκληρή βούρτσα για βαθύτερο καθαρισμό.

 

 

 

 

καθαρισμος αυτοκινητου4. Κάπνισμα
Σε περίπτωση που κάποιος καπνίζει στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να αφήνει έστω και λίγο ανοιχτά τα παράθυρα, για να βγαίνει ο καπνός από την καμπίνα, ώστε να μην “ποτίσουν” οι ταπετσαρίες με δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου, όπως επίσης θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά το τασάκι από τα αποτσίγαρα.

 

 

 

καθαρισμος αυτοκινητου5. Χρήση αποσμητικού αυτοκινήτου
Για να δημιουργήσουμε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο αποσμητικό αυτοκινήτου. Προσπαθήστε, αυτό που θα επιλέξετε να μην έχει βαρύ άρωμα, μιας και μπορεί να σας επηρεάσει αρνητικά, προκαλώντας σας ακόμη και ζαλάδα.