Τα μέτρα για την έξοδο της Πρωτομαγιάς

Ενόψει του εορταστικού τριημέρου της Πρωτομαγιάς η Τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών που πρόκειται να ταξιδέψουν οδικώς προς και από την περιφέρεια και επισημαίνει τα σημεία του Εθνικού και βασικού οδικού δικτύου, όπου πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτελούμενων οδικών εργασιών:

• Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της χ/θ 20,300 (Σαρανταπόταμος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων και έργων διευθέτησης χειμάρρου.
– Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο θα πραγματοποιείται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας.

• Λεωφ. Ποσειδώνος – Μ. Ασίας, στο τμήμα της από το ύψος του Σταθμού ΗΣΑΠ Νέου Φαλήρου έως και την αερογέφυρα της οδού Γρ. Λαμπράκη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής τροχιοδρόμου (τραμ).

– Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο θα πραγματοποιείται από δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας.

Επίσης από τις 30-4-2015 έως 20-7-2015 και καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα οσχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παιανία λόγω εκτέλεσης έργων:

• Στη Λ. Μαρκοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Νάξου έως τη συμβολή της με τη Λ. Λαυρίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυκά Νερά.
– Κατά την ανωτέρω διακοπή, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιείται ως εξής:
Λ. Μαρκοπούλου, δεξιά Νάξου, αριστερά Αγ. Λουκά, συνέχεια ευθεία έως Αμπελώνος, αριστερά Αμπελώνος, ευθεία μέχρι Αγ. Αθανασίου, αριστερά Γ. Κόλλια, δεξιά Λ. Λαυρίου και συνέχεια κανονικά.
• Στη Λ. Λαυρίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λ. Μαρκοπούλου έως την οδό Γ. Κόλλια, ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυκά Νερά.
– Κατά την ανωτέρω διακοπή, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα πραγματοποιείται ως εξής:
Λ. Λαυρίου, δεξιά Λ. Μαρκοπούλου, αριστερά Νάξου, αριστερά Αγ. Λουκά, συνέχεια ευθεία έως Αμπελώνος, αριστερά Αμπελώνος, ευθεία μέχρι Αγ. Αθανασίου, αριστερά Γ. Κόλλια, δεξιά Λ. Λαυρίου και συνέχεια κανονικά.

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο των ανωτέρω εργασιών, θα πραγματοποιηθούν και οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

• Σταδιακή μείωση του ανώτατου ορίου ταχύτητας στη Λ. Μαρκοπούλου και στη Λ. Λαυρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αρχικά σε 50χλμ./ώρα και τελικά 30χλμ./ώρα, σε απόσταση 300μ. και 100μ. αντίστοιχα, πριν την περιοχή των έργων.
• Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης στη δεξιά πλευρά της Λ. Μαρκοπούλου, στο τμήμα της από τη Λ. Λαυρίου προς και μέχρι την οδό Νάξου.
• Απαγόρευση προσπεράσματος στη Λ. Μαρκοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε απόσταση 300μ. πριν την περιοχή των έργων και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης αυτών.
• Μονοδρόμηση της οδού Νάξου, στο τμήμα της από τη Λ. Μαρκοπούλου προς και μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αγ. Λουκά.
• Παραχώρηση προτεραιότητας στην οδό Νάξου έναντι της οδού Αγ. Λουκά.
• Μονοδρόμηση της οδού Γ. Κόλλια, στο τμήμα της από την οδό Αγ. Αθανασίου προς και μέχρι τη Λ. Λαυρίου.
• Παραχώρηση προτεραιότητας στην οδό Αγ. Λουκά έναντι του ρεύματος κυκλοφορίας της οδού Αμπελώνος με κατεύθυνση προς Γλυκά Νερά.
• Παραχώρηση προτεραιότητας στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Αγ. Αθανασίου με κατεύθυνση προς Γλυκά Νερά έναντι του αντίθετου ρεύματος με κατεύθυνση προς Κορωπί, στο ύψος του κόμβου με την οδό Γ. Κόλλια.