Σωστή ορατότητα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχεδίαση του αυτοκινήτου, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης ορατότητα του οδηγού, απ’ όποια οπτική γωνία κι αυτός  επιλέξει. Οι ευκολίες που μας παρέχει στην ορατότητα ένα αυτοκίνητο δεν αρκούν, αν και εμείς δεν προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Ας δούμε πώς μπορούμε γρήγορα και εύκολα να διευκολύνουμε τη ζωή μας.

 

ορατότηταΡυθμίζουμε σωστά τους καθρέφτες μας
Τόσο οι εξωτερικοί καθρέφτες, όσο και ο εσωτερικός μπορούν να ρυθμίζονται εύκολα, προκειμένου ο κάθε άνθρωπος, ανάλογα με τη μορφολογία του σώματός του, να μπορεί να ελέγχει το πίσω μέρος και τις γωνίες του αυτοκινήτου. Ρυθμίστε τους καθρέφτες σας σωστά, χωρίς να το θεωρείται ασήμαντο. Και το παραμικρό λάθος στη ρύθμιση μπορεί να επιφέρει αρκετές “απώλειες” στο οπτικό μας πεδίο.

 

 

ορατότηταΚάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας
Επειδή σε μερικά αυτοκίνητα οι πίσω κολώνες περιορίζουν την ορατότητα των νεκρών γωνιών κατά πολύ, δε θα πρέπει να επιβαρύνουμε την κατάσταση, με την τοποθέτηση πραγμάτων στα παράθυρα του αυτοκινήτου, όπως κρεμάστρες, ή τοποθετώντας αντικείμενα στα εταζέρα, που περιορίζουν τις δυνατότητες του κεντρικού καθρέφτη.

 

 

 

ορατότηταΠροσέχουμε την καθαριότητα

Τα μη καθαρά τζάμια του αυτοκινήτου μεταφράζονται αυτομάτως σε περιορισμό της άνεσής μας να ελέγχουμε το δρόμο. Ιδιαιτέρως τις βραδινές ώρες, τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με μη καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου μας, ενδέχεται να δημιουργούν αλλοιώσεις στην όρασή μας, πράγμα που κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Ακόμη και αν δε θέλουμε να πλύνουμε το αυτοκίνητό μας, διατηρούμε καθαρά τα τζάμια σας.