Προσωμοιωτής Εκπαίδευσης

Η συνδυασμένη εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες και σε προσομοιωτή χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην αεροπορία. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, πως ο κυριότερος παράγοντας ατυχημάτων είναι η λανθασμένη αντίδραση του χειριστή σε επικίνδυνες καταστάσεις, λόγω έλλειψης προηγούμενης επαφής με αυτές, με άλλα λόγια εμπειρίας.

Με τον προσομοιωτή οδήγησης (ή «εξομοιωτή οδήγησης» όπως ονομάζονταν παλαιότερα οι απλοποιημένες μορφές προσομοίωσης) ο οδηγός αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις, συνεπώς στο μέλλον αφενός θα γνωρίζει πώς να μην έρθει αντιμέτωπος με αυτές ή αν, μη γένοιτο βρεθεί, θα γνωρίζει πώς να αντιδράσει! Στατιστικά όλοι μας θα συναντήσουμε πραγματικούς κινδύνους ως οδηγοί. Όσο όμως νωρίτερα μας συμβεί αυτό, τόσο οι πιθανότητες για ατύχημα θα είναι μειωμένες.

Ο γνωστός γερμανικός οίκος κατασκευής εκπαιδευτικών προσομοιωτών οδήγησης Foerst GmbH είναι απόλυτα εξειδικευμένος στην Ευρώπη σε θέματα εκπαίδευσης και έρευνας οδηγών, παράγοντας κορυφαία προϊόντα αιχμής.

Oι προσομοιωτές του οίκου Foerst GmbH είναι οι μοναδικοί στον κόσμο, των οποίων το εκπαιδευτικό περιεχόμενο καθορίστηκε σε συνεργασία με την EFA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σχολών Οδήγησης) και τη CIECA (Διεθνή Επιτροπή Εξετάσεων Οδήγησης Αυτοκινήτου) στα πλαίσια της έρευνας για συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης υποψηφίων οδηγών (http://www.trainer.iao.fraunhofer.de/partners.htm).

 

Ο προσομοιωτής εξασφαλίζει σε μία σχολή οδηγών το απαραίτητο κύρος για την επιβίωσή της εν μέσω ισχυρού ανταγωνισμού, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο φορέα ή επιχείρηση, το πλέον ευχάριστο και εύχρηστο εργαλείο, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μίας πρωτοποριακής και καινοτόμου εικόνας, ή ενός βελτιωμένου προφίλ εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που πιθανό να αποζητά.