Οχήματα χωρίς οδηγό στους δρόμους της Βρετανίας

Έρχονται στους βρετανικούς δρόμους , το επόμενο καλοκαίρι, τα αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, καθώς η βρετανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να δοκιμαστούν τα μικρά οχήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Στόχος της κυβερνητικής απόφασης είναι να ενθαρρυνθούν οι εταιρείες που αναπτύσσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία να προχωρήσουν σε επενδύσεις στη χώρα. Βέβαια, οι δοκιμές των Ι.Χ. χωρίς οδηγό θα περιοριστούν σε οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν ένα άτομο που θα έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει το όχημα εάν παραστεί ανάγκη, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών, προσθέτοντας ότι αφού εξέτασε το ζήτημα, το υπουργείο κατέληξε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στη δοκιμή της τεχνολογίας στους βρετανικούς δρόμους.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να ενισχύεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η αξία των βρετανικών αυτοκινήτων που εξάγονται σε ολόκληρο τον κόσμο έχει διπλασιαστεί κατά την τελευταία δεκαετία και οι ειδικοί καθώς και οι πολιτικοί ευελπιστούν ότι η πρωτοποριακή τεχνολογία αυτών των οχημάτων θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισχύος του τομέα τις επόμενες δεκαετίες. Η βιομηχανία οχημάτων χωρίς οδηγό θα αγγίξει τα 900 εκατ. λίρες μέχρι το 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης, ενώ αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Daimler θα συνεργαστούν με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.