Οδηγώντας σε βρεγμένο οδόστρωμα

Ο συνδυασμός της βροχής με άσφαλτο κακής ποιότητας και  φθαρμένα ελαστικά, οδηγεί σε μειωμένη πρόσφυση.Ο συντελεστής τριβής μειώνεται σημαντικά και ο οδηγός δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει.

Αυτό που πρέπει να προσέχει ο οδηγός κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης και όταν κινείται σε αστικά κέντρα είναι ότι πρέπει να έχει σεβασμό στους πεζούς και τους μοτοσικλετιστές, καθώς τα απόνερα του οχήματος του μπορούν να τους υποβάλλουν σε ένα ανεπιθύμητο ντους.

Οι νερολακκούβες μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις, καθώς το βάθος τους είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Αποφύγετέ τες αν μπορείτε, διαφορετικά περάστε με πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Λόγω της σημαντικά μεγαλύτερης απόστασης ακινητοποίησης  όταν η άσφαλτος είναι υγρή, πρέπει να κρατάτε μεγαλύτερες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.Προσοχή χρειάζεται κατά την προσπέραση, καθώς το σπρέι νερού μειώνει την ορατότητά σας.

Ακόμα πιο προοδευτική χρήση των πεντάλ είναι απαραίτητο να γίνεται στα πρωτοβρόχια. Μην πραγματοποιείτε ούτε απότομες αλλαγές πορείας και κατεύθυνσης.