Η οδική ασφάλεια χρειάζεται φαντασία

Ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός γίνεται για την οδική ασφάλεια με το νέο έξυπνο σύστημα που εξέλιξε η Samsung για τα φορτηγά.

Όλοι μας έχουμε βρεθεί πίσω από ένα φορτωμένο φορτηγό που πηγαίνει αργά και αγχωνόμαστε μέχρι να βρούμε ασφαλές σημείο με απρόσκοπτη ορατότητα ώστε να το προσπεράσουμε.

Οι μηχανικοί της Samsung ανέπτυξαν ένα σύστημα που λύνει αυτό το πρόβλημα και επιπλέον σώζει ζωές. Το “Ασφαλές Φορτηγό” φέρει μια ασύρματη κάμερα που είναι συνδεδεμένη στο εμπρός μέρος και συνδέεται με μια οθόνη στο πίσω μέρος. Η εν λόγω οθόνη αποτελείται από 4 μόνιτορ που προβάλλουν για τους οδηγούς που ακολουθούν όσα βλέπει ο οδηγός του φορτηγού.  Η προβολή δεν επηρεάζεται στο σκοτάδι. Έτσι οι οδηγοί έχουν όλα τα δεδομένα που τους βοηθούν να προσπεράσουν με ασφάλεια την ενδεδειγμένη στιγμή.

Επιπρόσθετα  η εν λόγω διάταξη μπορεί να προφυλάξει τους οδηγούς από πιθανή απότομη επιβράδυνση του φορτηγού λόγω π.χ. της αιφνίδιας εμφάνισης ενός άγριου ή αδέσποτου ζώου.  Το σύστημα βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης από τους αρμόδιους οργανισμούς. Ευχόμαστε σύντομα να το δούμε σε εφαρμογή στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.